Degen

PROFIEL

Bureau Degen is opgericht door drs. Klaas Degen in december 1997. Het bureau werkt met diverse senior consultants. Om deskundigheid en expertise te kunnen delen, wordt samengewerkt met ervaren professionele partners. De kernactiviteiten van het bureau zijn het begeleiden van veranderingsprocessen, beleids- en evaluatieonderzoek. Onze werkwijze wordt gekenmerkt door een sterk persoonsgerichte bedrijfsmatige aanpak. Het doel van een opdracht is het bewerkstelligen van substantiŽle en blijvende verbeteringen in zowel de kwaliteit van het werk van het individu als de prestaties van de organisatie als geheel.

ORGANISATIE ADVIEZEN/ SUPERVISIE & COACHING / INTERIM MANAGEMENT
In de afgelopen jaren heeft het bureau zich met name toegelegd op organisatieontwikkeling. Hierbij is nauw samengewerkt met diverse non-profit organisaties. Hierbij zijn opdrachten voor gemeenten uitgevoerd zoals het verzelfstandigen van openbaar onderwijs, het ontwikkelen van brede scholen en het reorganiseren van organisaties en afdelingen. Bureau Degen heeft tevens uiteenlopende interim-opdrachten op scholen verricht.

MEDIATION
Het bureau is regelmatig gevraagd om de communicatie in verstoorde zakelijke relaties te verbeteren en daarmee de risico's van conflicten te verlagen. Als middel daarbij is mediation toegepast. Mede hierdoor is mediation een belangrijke dienst van het bureau geworden.

TRAINING
Bureau Degen kenmerkt zich door een breed aanbod van trainingen en in-company trainingsactiviteiten. Onze trainingen richten zich op leiderschap en management, persoonlijke effectiviteit, omgaan met agressie, verzuim, beÔnvloeden en veranderen, communicatie, opleiden en leren.

SUPERVISIE & COACHING
In onze organisatie is supervisie/coaching een methode die duidelijk gericht is op het leren zelfstandig en integratief te functioneren in een werksituatie. De kernopgave hierbij is zichzelf doelgericht kunnen bewegen in het contact met de collega's.

WERVING EN SELECTIE
Bureau Degen werft en selecteert directieleden/rectoren van scholen voor opdrachtgevers. Middels een uitgebreid netwerk van kandidaten, opdrachtgevers en medewerkers kunnen wij snel en efficiŽnt vacatures vervullen. Een volledige procedure duurt gemiddeld 5 tot 6 weken waarbij Bureau Degen het gehele werving- en selectietraject regisseert.