Degen

WERVING EN SELECTIE

Bureau Degen werft en selecteert directieleden/rectoren van scholen voor opdrachtgevers. Middels een uitgebreid netwerk van kandidaten, opdrachtgevers en medewerkers kunnen wij snel en efficiŽnt vacatures vervullen. Een volledige procedure duurt gemiddeld 5 tot 6 weken waarbij Bureau Degen het gehele werving- en selectietraject regisseert.

Vooraf wordt de definitieve taakstelling bepaald om een procedure in goede banen te leiden. Voorwaarden, condities en eisen worden helder en overzichtelijk in kaart gebracht en vertaald naar een werkbaar functieprofiel.

Advertentie
Om een grotere groep potentiŽle kandidaten te bereiken kan Bureau Degen (onder naam van de opdrachtgever) een personeelsadvertentie in een dagblad of vakblad plaatsen. Bureau Degen zal per vacature adviseren welk medium het meest geschikt is. Wij stellen de advertentietekst op en verzorgen de plaatsing.

Selectie
Een competentiegericht interview en een competentie-analyse vormen een onderdeel van het gesprek. Geschikte kandidaten worden voorgesteld op basis van hun curriculum vitae en een gespreksverslag en worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Testen
Ter ondersteuning van uw beslissing of bij twijfel tussen kandidaten kunnen wij een psychologisch onderzoek afnemen. Dit onderzoek kan bestaan uit een persoonlijkheid- en capaciteitentest of assessment.